6 Ocak 2014 Pazartesi

Haraşo Örgü Hırka Yapılışı



Haraşo Örgü  Hırka Yapılışı
Üçgen parçalar halinde örülüp birleştirilerek oluşturulmuş, örgü şekli olarak da haraşo kullanılmış, yapılışı çok kolay ama kullanması çok güzel bir hırka modeli. Küçük beylerin şıklığına şıklık katacak.

Malzemeler : Nako Marka LOLİPOP
Renk No : 80440 (2 yumak)
Şiş No : 4
Aksesuar : 4 adet düğme

Yapılışı :
kolay hırka yapılışı, en güzel nako örgü modelleri, erkek çocuk örgü kazaklar, hırkalar, bluzlar, ceketler

Arka Beden İçin : 1 nolu parça; 55 ilmek başlanır, her iki taraftan 2′şer ilmek düz örülürken, ortada kalan 51 ilmek haraşo örgü yapılır. Her iki taraftan 2′şer ilmek düz örüldükten sonra, her düz sırada 26 defa 1′er ilmek kesilir, kalan 3 ilmekle bitirilir.

2 nolu parça; 70 ilmek başlanır, haraşo örgüye geçilir. 3 diş haraşo örüldükten sonra bir taraftan (etek ucu) her düz sırada 30 defa 1′er ilmek kesilir. daha sonra her düz sırada ilmek kesilen taraftan 30 defa 1′er ilmek artış yapılarak 70 ilmeğe ulaşılır. 3 diş haraşo örülüp, ilmekler tek seferde kesilerek, bitirilir.

1. ve 2. nolu parçalar beden şemasında gösterildiği gibi dikilir.
Haraşo Örgü İle Kolay Hırka şeması, şemalı örgü modelleri, nako açıklamalı örgüler

Ön Beden İçin : 1 nolu parça; 70 ilmek başlanır, her iki taraftaki 2′şer ilmek düz, ortada kalan 66 ilmek haraşo örgü yapılır. Her iki taraftan 2′şer ilmek düz örüldükten sonra, her düz sırada 31 defa 1′er ilmek kesilerek 8 ilmeğe düşürülüp, bitirilir.

2 nolu üst parça; 3 ilmek başlanır, haraşo örgü yapılır. Ön ortasına denk gelen kısımda artış yapılmazken,diğer taraftan her düz sırada 27 defa 1′er ilmek artış yapılır. Beden boyu (ön ortasından ölçü alınarak) 10 cm olduğunda ön ortasından yaka için, 15 ilmek kesilir. Beden boyu 12 cm’de kalan 15 ilmek tek seferde kesilerek bitirilir.

3 nolu alt parça; 3 ilmek başlanır, haraşo örgü yapılır. Ön ortasına denk gelen taraftan artış yapılmazken, diğer taraftan her düz sırada 27 defa 1′er ilmek artış yapılarak 30 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu (ön ortasından ölçülür) 14 cm’de ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir.

Diğer ön parça da aynı şekilde örülerek bitirilir.Örülen parçalar beden şemasında gösterildiği gibi dikilir.

Kollar İçin : 40 ilmekle başlanır, 2 cm haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 4 sıra arayla 8 defa, 1′er ilmek artış yapılarak 56 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 20 cm’de ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Yaka İçin : Yaka etrafından şişe 170 ilmek çıkarılır, 2 cm haraşo örülüp, ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir. Sağ tarafta 6 cm arayla 4 adet ilik açılır.

Resimlerin büyük hali için üzerine tıklayınız.
Modeller netten alıntıdır

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve paylaşımlarım hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.