19 Aralık 2012 Çarşamba

Açıklamalı Haroşa Bebek Hırkası Yapılışı


Yandan örülen bebek hırkası yapılışı : 
- Kırmızı, yeşil ve sarı üç renkli yünle şişle yandan örülmüş bebek hırkası yapımına başlarken sağ ön hırka yapılışı için.
- 4 numaralı şişle 50 ilmek atın ve haroşa örgü örneği ile ve istenilen renkteki yünle çizgili bir şekilde bir sıra bir sıra olmak üzere örmeye başlayın. ve 16 sıra haroşa örgü ( ters örgü ) ördükten sonra  şişteki sol taraftaki ilmekleri yaka kesimini yapmak için düğme deliği yerlerine kadar kenardan 1 ilmek eksiltin  toplam 10 ilmek eksiterek 10 sıra örün ve yaka oyuntusunu yapın. şişte şişte kalan 40 ilmeği kapatın.
 - Hırkanın sol ön kısmını yapmak için de aynı ilmek sayısı ile haroşa örgü tekniğiyle örün. ve yaka oyuntusu içinde aynı örgü işlemini uygulayın.
- Şişle yandan örülmüş gibi görünen haroşa bebek hırkası örneğinin arka hırka örgüsü içinde 50 ilmek sayısıyla 52 sıra haroşa örneği örün ve tün ilmekleri kapatın.
Daha sonra bebek hırkası kol yapımı için 30 ilmekle hırka bilek kısmını örerek başlayın ve her iki sırada bir kenarlardan 1 ilmek arttırarak hırka kol kesimi boşluğu için 28 sıra 48 -50 ilmek sayısı olana kadar kadar örün ve tüm ilmekleri kapayın. diğer hırka kolunuda aynı ilmek sayısılarıyla örün.
Ve hırkanın bütün parçalarını  önce kol kesimi yani örgü hırka kol parçalarının hırkaya monte edileceğini düşünerek kol oyuntusu için boşluk bırakıp tersten dikin ve sonra örgü kol yapımı modellerini hırka üzerinde dikişini sağlayın.
- En sonunda hırkanın yakasını örmek için ister misinalı şiş kullanarak , isterseniz iki şişle yaka kesimi oyuntusundan itibaren eşit ilmekler çıkarıp birkaç sıra haroşa örgü ile yakasını örün. ve tığla uzun zincir çekerek hırkayı boyundan bağlanacak şekilde yaka kısmından geçirin.ve ucunada püskül yapın. yandan örülen bebek hırkası örneği aslında yandan dikişsiz tek parça halinde örülmüş bir hırka değil ama hırkanın yapılışı ve dikilişi hırkayı yandan haroşa örgü ile örülmüş gibi gösteriyor.Aslında çok şeker üç renkli ve güzel bebek hırkası örneği .  Sizlere kolay gelsin.
Model ve açıklama netten alıntıdır.

2 yorum :

  1. modeli harikaymışş :) renkleri niye böyle seçmişler acabaa o.0 şimdi başladım bu hırkaya bakalım bitirebilecek miyim :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç bilmiyorum ilknur hanım :)Kolay gelsin sıcaklarda pek öremiyoruz...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve paylaşımlarım hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.