21 Kasım 2012 Çarşamba

Doğru Kaş Nasıl Alınır?


Doğru Kaş Nasıl Alınır?

1- Kaşlarınızı ölçüp eşitlemek için, ince bir sap fırçasının sapından ya da kalemden yararlanabilirsiniz. Bunun için fırçanın sapını burnunuza dik açı yapacak şekilde tutun. Fırçanın ucu nereye değiyorsa kaşlarınız oradan başlamalı. Fazlalılıklar varsa onları alabilirsiniz. Kaşlarınızın bitişini belirlemek için fırçanın sapını burnunuzun alt kısmından gözünüze doğru sat iki yönünde açı yapacak şekilde tutun. Bu kısımda bulunan fazlalıkları da cımbızla alın.
2- Düzgün kaşlara sahip olmak istiyorsanız kaşınızın altındaki fazlalıkları da almalısınız. En önemli kural, kaşların üst kısmındaki fazlalıkları almamaktır. Çünkü doğal görünümünüzü bozar. Kaşlarınızı tek hamlede alabilmek için iyi bir cımbız edinmeyi unutmayın.
3- Kaşlarınızın belirgin olması için onları doldurmanız gerekebilir. Bunun için yumuşak dik kıları olan bir fırçayı pudraya batırıp kaşlarınızı boyayabilirsiniz.kaşınızı boyarken hamleleriniz kısa ve yukarı doğru olmalı. Pudrayı da kaşınızın rengine göre seçmelisiniz. Bu işlemi yaparken kaşlarınızın sonunu fazla pudralamamaya dikkat edin.
4- Kaşlarınıza son şeklini verirken ucu iyice açılmış bir kalem kullanın. Sert ve belirgin bir hat çekmek hoş bir görüntü oluşturmaz. Bu işi hafifi dokunuşlarla yapın. Kaşlarınızı doldurduğunuz kalemin üzerinden, parmak uçlarınızla hafifçe geçin.
5- Doğru biçimi elde ettikten sonra , saydam renkli kaş jeli ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Uyguladığınız jel kaşlarınızın düzgün durmasını ve güzel görünmesini sağlayacaktır.

Kaş alırken nelere dikkat etmek gerekir?

- Kaşlarınızı alırken ağda ve iplik değil mutlaka cımbız kullanmalısınız. İplik kaşları kökünden almaz ve kırar. Çok elastiki bir yapısı olan kaç dokusunda , ağda gibi yapışkan bir madde kullanılırsa dokuya zarar verebilirsiniz.
-Kaş çevresindeki veya göz kapağındaki tüyleri almak sakıncalıdır .Siyah renkli kılları almak için en iyi yöntem cımbız kullanmaktır.
- Kaşarlınızdaki fazla kılları almaya sol taraftan başlamalısınız.Çünkü sol kaşı alırken elinizi rahat kullanabilirsiniz. Böylece düzgün bir kaş şekli ortaya çıkar. Sol kaşınıza bakarak sağ kaşınızı da aynı oranda almak daha kolay olacaktır.
-Kaşlarınız alırken en az acı çekmek istiyorsanız uygulamaya banyo yaptıktan sonra başlamalısınız. Banyo sonrası gözenekler açıldığı için kaşlar daha rahat alınacaktır.
Kaşta kalıcı makyaj
Hiç olmayan ya da çok seyrek kaşlardan yakınıyorsanız çözüm olarak dövme tekniğiyle yapılan kalıcı makyajı önerilebilir. Kalıcı makyaj 5-8 sene arasında bozulmadan kullanılabiliyor. Zaman içinde bozulan kalıcı makyajı yenilmek her zaman mümkün. Kullanılan iğne episermise inmediği için kalıcı makyajın herhangi bir yan etkisi yok.
NETTEN ALINTIDIR.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve paylaşımlarım hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.