18 Aralık 2010 Cumartesi

Eldiven Lif Yapılışı

 1- Öncelikle 8 zincir çekip daire yapıyoruz.3 zincir çekip dairenin içine iki kere batıp çıkıyoruz ve birkerede toplayıp fıstık oluşturuyoruz.[Resim:1-2)


 2- Resimdeki gibi dairenin içine altı tane fıstık yapıyoruz.(Resim-3)


 3- Resimdeki gibi yuvarlak bir şekil elde ediyoruz.Yatay olarak yanyana geldiğnde fıstık sayısı altı tane olacak.


 4-Diğer renk ipimize geçiyoruz.Üç zincir ile yukarı çıkıp bir tane fıstık yapıyoruz.Yaptıgınız fıstığın dibnine batarak birtane daha yapıyoruz fakat kapatmıyoruz tekrar ilk fıstığın dibine batıyoruz.Bunuda kapatmıyoruz üçüncü fıstığımızı resimdeki gibi diğer fıstığın üzerine yapıyoruz ve hepsini birlikte toplayarak kapatıyoruz.





 5- Bu şekilde 5 tane parmak oluşturuyoruz.
Parmak sayıları:
- Serçe parmak:4 sıra örüyoruz.
- Yüzük parmağı:5 sıra örüyoruz.
- Orta parmak:6 sıra örüyoruz.
- İşaret parmağı:5 sıra örüyoruz.
- Baş parmak:4 sıra örüyoruz.



 6- Şimdi birleştirmeye başlıyoruz.Aynen ilk sıradaki örme şekli ile fıstıklar yaparak örüyoruz.Önce parmağın birinin üstünden başlıyoruz ve üç tane yatay fıstık yapıyoruz ve yanına ikinci parmağımızı ekliyoruz.Bu şekilde bütün parmakları ekleyerek gidiyoruz.Sıra sonunda yatay fıstık sayısı 24 tane olacak.


 7- Bu şekilde 5 sıra örüyoruz.5 ci sırada fıstık sayısını 22'ye düşüreceğiz.Bunuda resim 6'da olduğu gibi üç seferde topladığımız fıstığı dört seferde toplayarak kesmiş yani azaltmış olursunuz.
Aynı şekilde baş parmagımızı da ekleyip örmeye devam ediyoruz.Baş parmağı ekleyince yatay fıstık sayınız 26 altıya çıkacaktır yine toplama yaparak 24 fıstığa düşürünüz.Bu şekilde iki sıra örüp tekrar bir sıra beyaz örüyoruz.
8 - Bu sıramızda bir sıra beyaz örüyoruz beyazı örerken yatay fıstık sayımızı 22'ye düşürüyoruz ve yaprak yapmaya başlıyoruz.
Yaprak için iki yaprak arasında bir tane yatay fıstık bırakıyoruz ve aynı şekilde örerek ipimizi yeşil ile değiştirmek şartı ile yaprakları oluşturuyoruz.Resimden daha iyi anlayacağınızı tahmin ediyorum.7 tane çiçek oluyor üç tane beyaz yatay fıstık kalıyor normaldir.



 


 9-Sıra geldi kırmızı çiçeğimize resimdede anlaşılacağı gibi aynı örme tekniği ile yaprakların tam ortasına gelen kısma üçlü fıstık yapıyoruz ve beyaz ile değiştirerek sırayı tamamlıyoruz.Tekrar bir sıra beyaz örüyoruz.Üstüne iki sıra daha yavruağzı örüp bitiriyoruz.İstediğiniz şekilde kenar yapabilirsiniz
 10- Veeeee mutlu sonnnn eldiven lifimiz hazır.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

5 yorum :

  1. ÇOK ŞİRİN OLMUŞ.ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler özlem hanım:))

    YanıtlaSil
  3. Eldiven lif modeli çok güzel. Çeyizime bundan ve buna benzer birkaç tane eldiven lif ekledim. Arkadaşlarım eldiven liflerin çeyizlere komik olacağını söylüyor ama ben değişiklik olsun istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık.Ben bu liften çeyizlik çok örmüştüm. Bence hiç komik değil. Sevgiler.

      Sil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve paylaşımlarım hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.