18 Ekim 2012 Perşembe

Robadan Bebek Hırka Modeli-Açıklamalı


Burgu Modeli Yakalı Ponponlu Bebek Hırka Örneği
YAPILIŞI:
HIRKA: 
Robadan başlanılarak örülür. 35 ilmek başlanır haraşo örgüye geçilir. 2 cm haraşo örüldükten sonra ilmekler yaka tarafından başlanarak 8 ilmek haraşo 18 ilmek düz 8 ilmek 4+4 burgu 1 ilmek düz şeklinde dizilir. arka sırasında ilmekler gelidği gibi örülür. sonraki sırada burgu yapılan taraftan başlanarak 28 ilmek düz örülür. geri dönülür yaka tarafındaki 8 haraşo ilmek bekletilir 27 ilmek ters örülerek başa gelinir tekrar aynı şeklide 2 sıra daha örülür. sonraki sırada 1 ilmek örülür. 8 ilmek 4+4 burgu yapılır kalan 26 ilmek haraşo örülür geri dönülür sonraki sırada bütün ilmekler ters örülüp geri dönülür. 9 ilmek düz 26 ilmek haraşo örülür. 26 ilmek haraşo 3 diş olduğunda örgüye devam edilir. yaka tarafından itibaren 34 cm olduğunda bütün ilmekler 2 cm haraşo örülüp bir defada kesilerek bitirilir.
Roba bitirildikten sonra ön bedenler için robanın her iki tarafından 13 cm lik bölümlere 36 şar ilmek çıkarılır. düz örgü yapılır. ön ortasından 6 ilmek beden boyunca haraşo örülür. 2 sıra örüldükten sonra kol evi için bir taraftan 3 edfa 1  er+2+2 ilmek artış yapılıp 43 ilmeğe ulaşılır. ilmekler bekletilir. diğer ön parça da aynı şekilde örülür.
Arka beden için robanın 24 cm lik bölümünden 50 ilmek çıkarılarak düz örülür 2 sıra örüldükten sonra kol evi için her iki taraftan 3 defa 1 er +2+2 ilmek artırılarak 64 ilmeğe ulaşılır. ön beden için bekletilen ilmeklerle arka beden ilmekleri aynı şişe alınırken kol evi tarafından 3 er ilmek artış yapılır ve toplam 156 ilmekle örgüye devam edilir. kol evinden sonra 10 cm örüldükten sonra 1 cm haraşo 1 cm düz 1 cm haraşo 1 cm düz 3 cm haraşo örülüp ilmekler bir edfada kesilerek bitirilir sol ön ortasından 4 cm arayla 5 adet ilik açılır.
Netten alıntıdır.

1 yorum :

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve paylaşımlarım hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.